Review: Gezondmetpit ervaringen

Pompoenpitolie & Abrikozenpitpasta
[starratingmulti id=2 tpl=46 read_only=1]
Over Gezondmetpit

Een relatief nieuwe webwinkel die niet alleen biologisch en koudgeperste oliën verkoopt, maar ook rauw verwerkte noten- en zadenpasta’s in het assortiment heeft! Ideaal voor mensen zoals ik of vegetariërs, veganisten, flexitariërs en raw foodies.

Eerste ervaring

Nadat ik even op Google heb lopen speuren naar biologisch en koudgeperste pompoenpitolie, kwam ik toevallig de webwinkel Gezondmetpit tegen. Het assortiment van deze webwinkel bestaat uit Sun&Seed producten; een merk dat totaal nieuw voor mij was. Na een extra speurtocht op Google over de ingrediëntenlijst, samenstelling en herkomst kwam ik al snel tot de conclusie dat ik deze producten moest proberen. En zo gezegd, zo gedaan.

Rauwe amandelpasta star rating

Jolijn van Vega•Dutchie was in de wolken van deze “goddelijke” pasta. Zelf ben ik niet helemaal weg van amandelen, dus hoge verwachtingen van deze pasta had ik ook niet. Dit veranderde totaal nadat ik een mespuntje geproefd had. Hmmm! Het was romig en aangenaam zoetachtig van smaak. Na één likje nam ik al gauw meer en voor dat ik het wist, was de pot leeg aan het eind van de week. Sindsdien wordt de rauwe amandelpasta automatisch in mijn winkelwagentje geplaatst bij elke bestelling. ♥

Rauwe pompoenpitpasta star rating

Pompoenpitten zijn zó ontzettend goed voor de gezondheid. Het zit boordevol met magnesium, mangaan, fosfor, proteïne, koper, ijzer, vitamine E, vitamine K en zink. Botziektes zoals osteoporosis kan volledig genezen mede dankzij het eten van rauwe pompoenpitten. Desondanks vind ik de pasta niet zo lekker. Mij krijg je ’s nachts het bed er niet voor uit zoals bij de amandelpasta. Een klein dilemma dus. Maar ik heb er wat op gevonden. Ik doe gewoon een flinke theelepel in mijn ochtend smoothie. Dan smaakt het een stuk lekkerder!

Rauwe abrikozenpitpasta star rating

Abrikozenpitten zijn ook zo ontzettend gezond, maar tegelijkertijd bestaat er een grote controverse over het gebruik ervan. Zelf laat ik dit allemaal achterwege. Ik ben van mening dat iedereen prima in staat is zelf een afweging te maken of iets gezond is of niet. Ieders lichaam is anders en geeft vanzelf wel een “allergische” reactie als je iets niet kan verdragen. Je hebt daarvoor een andermans mening, ervaring of wetenschappelijk bewijs totaal niet nodig. Dus vandaar dat ik ook niet schrik om abrikozenpitpasta uit te proberen.
In deze pasta worden er geen bittere, maar zoete abrikozenpitten gebruikt. Toch proef je een klein tikkeltje maar aangename bittere nasmaakje. Vreemd genoeg ben ik dit lekker gaan vinden in de loop ter tijd. Iets wat ik totaal niet had verwacht. Veel ervan heb ik ook niet nodig; 1 matze (spelt) of sneetje biologisch brood met abrikozenpitpasta op een dag is dan ook meer dan genoeg.

Rauwe henneppasta star rating

De smaak van henneppasta neigt een beetje tussen zonnebloempitten en pijnboompitten; zacht, zoet en romig van smaak. Omdat de smaak voor mij redelijk nieuw is, was het even wennen maar ik kan met zekerheid zeggen dat de smaak nu buitengewoon lekker is. ♥

Pompoenpitolie & Walnootolie – koud geperst star rating

Zelf raad ik aan koudgeperste oliën afkomstig van noten of zaden niet te verhitten, zodat je lichaam meer van de essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen op kan nemen. Voor mensen die graag salades of dipsausjes maken kun je het standaard gebruik van olijfolie eens vervangen met deze overheerlijke oliën om verschillende smaken naar voren te brengen. Denk maar aan avocado pesto met walnootolie. Hmmm!
Zelf gebruik ik ook altijd +/- halve lepeltje olie in mijn smoothie.


(Klik op de afbeelding voor een vergrote versie.)


August 5, 2013

reacties

Leave a Reply

Current ye@r *

Spiruella
Dendres Olijfolie